Hvorfor vælge WordPress?

websdesigner
Af: Mette Gier Larsen

Der findes i dag et hav af forskellige CMS systemer og i denne artikel vil jeg komme næremere ind på hvorfor du bør vælge WordPress til din hjemmeside.

Hvad er WordPress?

WordPress er i dag det mest anvendte CMS system på markedet. CMS står for Content management system og man kan helt basalt sige, at det er et online program man bygger hjemmesider i. WordPress er super brugervenligt og intuitivt og dette er formentligt en af grundene til, at en tredjedel af alle hjemmesider i dag er lavet i WordPress. Fordi så mange anvender WordPress bliver systemet hele tiden opdateret og forbedret. Dette betyder at du med WordPress får et fremtidssikret system.

Der findes et utal af forskellige temaer, men du kan altså også bygge dit design op fra bunden. Jeg ser ofte at folk køber et tema, som de efterfølgende forsøger at tilpasse til deres unikke ønsker og det bliver sjældent helt godt. Derfor anbefaler jeg altid, at man bygger hjemmesiden op fra scratch.

Gratis hjemmeside hos WordPress

En anden stor fordel ved WordPress er, at det er gratis at anvende. Det er både gratis at oprette en hjemmeside i systemet og der er efterfølgende heller ingen faste gebyrer forbundet med at anvende det. Dette betyder altså at de eneste udgifter du vil have i forbindelse med din WordPress hjemmeside er til dit webhotel og domæne.

Andre CMS systemer på markedet koster et fast beløb hver måned og derfor kan det på sigt blive en dyr affære.

SEO venligt

WordPress systemet er udviklet med kvalitetskode, hvilket kommer dig til gode når Google skal indeksere din hjemmeside. Faktisk genererer WordPress automatisk titelkoder og metabeskrivelser for alle dine indholdssider og blogindlæg.

Jeg anbefaler dog altid at man tilføjer et SEO-plugin, som eksempelvis Yoast. For selvom WordPress er SEO venligt i sig selv, så bringer et plugin som Yoast din hjemmeside op på næste niveau. Yoast giver dig specifikke beskrivelser af hvor din SEO er stærk og hvor den kan forbedres på de enkelte indholdssider og blogindlæg.

Alt dette kan altså være med til at forbedre din hjemmesides placering i Googles organiske søgeresultater og på den måde skabe mere trafik.

Mulighed for udvidelser

WordPress er desuden kendt for de mange udvidelsesmuligheder. Du kan nemlig opgradere funktionsmulighederne på din hjemmeside ved hjælp af plugins. Mange af disse plugins er gratis – som eksempelvis WooCommerce, der giver dig mulighed for at oprette og sælge produkter via din hjemmeside.

WordPress giver dig derfor mulighed for at udvide og opgradere i takt med, at dine behov ændrer sig.

Sikkerheden er i top

WordPress holdes hele tiden up-to-date med diverse opdateringer. Dette er blandt andet med til, at holde hackere ude af systemet, så det er sikkert for dig at anvende. Dette betyder altså, at så længe du holder din WordPress hjemmeside og plugins opdateret, så er systemet sikkert at anvende.
Føler du alligevel at du har brug for ekstra sikkerhed, så findes der et utal af plugins, som kan forbedre sikkerheden yderligere.

Du kunne måske også være interesseret i

hvad er et xml sitemap

Hvad er et XML sitemap?

Et XML sitemap er et kort over din hjemmesides sider og filer Sitemap’et kan laves på mange forskellige måder, men de to mest almindelige er

Læs artikel

Vil du være en af de første der får besked, når mit nye online kursus lander?

Kom på ventelisten og få early bird adgang med -20% oveni hatten 🥳

Jeg lover dig, at kurset er fyldt med masser af nyttig viden om præcis hvordan du optimerer din hjemmeside til at sælge mere

Skal vi tage en uforpligtende snak om webdesign, branding og dit projekt?

Book et uforpligtende online møde og lad os tale om hvor du er i dag, og hvor du gerne vil hen – så kan du også mærke efter om jeg er det rette match for dig og din virksomhed.